Elkészítés:
Összekeverünk 50 dkg lisztet 1 teáskanál sóval, 20 dkg kristálycukorral, 1 bourbon vaníliával vagy vaníliakivonattal és 5 dkg vajjal. 5 dkg élesztőt felfuttatunk kb fél bögre langyos tejben és egy teáskanál cukorban. Ha felfutott az összekevert tésztához adjuk. Tej kicsi még kelhet bele, hogy jól nyújtható, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk.
Ezután belereszeljük egy narancs héját, és hozzáadunk kb 100-150 g aszalt vörös áfonyát. Jól megdagasszuk, majd meleg helyre tesszük egy órát kelni.
Ha letelt az egy óra, kicsit átgyúrjuk egy deszkán és 15 egyforma darabra vágjuk. Kinyújtjuk őket kis hengernek, majd elkészítjük belőle a kis briósokat.
Fél órát ismét pihentetjük, majd megkenjük tojással és megszórjuk cukorral. Én fahéjas cukrot szórtam rá, és nagyon ízlett.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Én, miután elkészült még bourbon vaníliával megszórtam is őket. Nagyon finom, de leginkább frissen, másnapra sajnos kicsit megkeményedik.