Édes Ízek

Megédesítve az élet is szebb

Áfonyás narancsos briós

2016. január 25. 19:34 - Telek Mátrai Évi

brios_fejlec.jpg

Elkészítés:

Összekeverünk 50 dkg lisztet 1 teáskanál sóval, 20 dkg kristálycukorral, 1 bourbon vaníliával vagy vaníliakivonattal és 5 dkg vajjal. 5 dkg élesztőt felfuttatunk kb fél bögre langyos tejben és egy teáskanál cukorban. Ha felfutott az összekevert tésztához adjuk. Tej kicsi még kelhet bele, hogy jól nyújtható, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk. 

Ezután belereszeljük egy narancs héját, és hozzáadunk kb 100-150 g aszalt vörös áfonyát. Jól megdagasszuk, majd meleg helyre tesszük egy órát kelni.

img_0695.JPG img_0697.JPG

Ha letelt az egy óra, kicsit átgyúrjuk egy deszkán és 15 egyforma darabra vágjuk. Kinyújtjuk őket kis hengernek, majd elkészítjük belőle a kis briósokat.

img_0700.JPG img_0699.JPG img_0701.JPG

Fél órát ismét pihentetjük, majd megkenjük tojással és megszórjuk cukorral. Én fahéjas cukrot szórtam rá, és nagyon ízlett.

Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Én, miután elkészült még bourbon vaníliával megszórtam is őket. Nagyon finom, de leginkább frissen, másnapra sajnos kicsit megkeményedik.

img_0702.JPG img_0703.JPG img_0704.JPG
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edesizek.blog.hu/api/trackback/id/tr178312720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása