Legújabb tortám egy Valentin-napi marcipános szívtorta.
Az elkészítéséhez két db 3 tojásos piskótát készítettem a 10 szeletes tortaformámban, annyi különbséggel, hogy a tésztájához raktam egy kis piros festéket is, hogy a tortám közepe is piros színű legyen.
Sütőpapírból kivágtam egy szívformát, ennek segítségével vágtam körbe a piskótáimat is szív alakúra.
Ezután elkészítettem a marcipán krémet: felvertem kb. 4 dl Hulalát, adtam hozzá 2 habfixálót, kb. két evőkanál porcukrot, kb. két kávéskanál marcipán aromát és piros ételfestéket.
Az első piskótát megkentem a krémmel, francia drazsét szórtam rá, majd még egy piskóta, és az egészet befedtem krémmel.
A tortát piros marcipánnal vontam be, amit először nedves kézzel át kell gyúrni, majd sima felületen kinyújtani akkorára, ami valamivel nagyobb, mint a torta átmérője + a magassága kétszer. Óvatosan rásimítjuk. Az aljára két hosszabb szálat gyúrtam marcipánból, ezeket összetekergettem, és ezzel vontam körbe az alját.
Kinyújtottam egy kis darab fehér marcipánt is, és kis szíveket szurkáltam ki belőle sütikinyomóval, a torta tetejét ezekkel a kis szívekkel díszítettem.
Ezután egy injekciós tű-szerűségbe krémet töltöttem, és a torta egyik oldalát kacskaringós mintával díszítettem.
Boldog Valentin-napot!