Hozzávalók a piskótához:
- 3x3 tojás
- 3x3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3x3 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Ez a mennyiség 3 db kb. 10 cm átmérőjű piskótához elég. Szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 3 evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukor 1/3-át. Ezután hozzákeverünk még 3 evőkanál lisztet és a sütőpor 1/3-át is. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába. Sütőpapírral bélelt tepsiben először nagy lángon, majd közepesen sütjük kb. 10 percig (fogpiszkáló próbával nézzük, mikor van kész). Ezt még kétszer megismételjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag csokoládé pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 200 gramm étcsokoládé (2 tábla)
- 2,5 dl Hulala habtejszín
- kb. 5 ml menta paszta
Elkészítés:
A két pudingport megfőzzük a 6 evőkanál cukorral a 6 dl tejben, mint egy normál pudingot. Ha kész, még melegen beletördeljük az étcsokit, és addig kevergetjük, míg teljesen elolvad. Ezután hagyni kell kihűlni. Mikor már teljesen hideg, botmixerrel kicsit átkevertem, hogy ne legyenek benne csomók, majd hozzáöntöttem a habtejszínt, és kemény habbá vertem. Amikor kész, hozzákevertem kb. 5 ml menta pasztát. Ezután a tortát megkenjük és befedjük a krémmel.
Hozzávalók a fondanthoz:
- 6 evőkanál víz
- 1 evőkanál zselatin
- 1 evőkanál margarin
- 2 evőkanál méz
- porcukor (kb. 1 kg)
- színezékek (sárga, szürke, kék, fekete)
Elkészítés:
Vízgőz felett elkeverjük a zselatint a vízzel. Ha már forró, hozzáadjuk a mézet és a margarint is. Amikor teljesen elolvadtak, elkezdünk porcukrot adni hozzá, egészen addig, amíg kevergetni tudjuk. Ha már jó sűrű a massza, porcukorral borított tálba öntjük, és kézzel addig gyúrjuk, és adjuk hozzá a porcukrot, amíg egy gyurma szerű masszát kapunk. A nagy részét sárgára színezem, egy kisebb rész fehér marad, és készítek 3 kisebb adag fekete, szürke és kék színűt is.
A sárgából kiveszek egy kis darabot a kezének, a többit pedig porcukros deszkán kinyújtom, Könnyen leragad, ezért gyakran kell forgatni, porcukrot szórni alá. Akkorára kell nyújtani, mint a torta átmérője + minimum 2x a magassága. Bevonjuk bele a tortát, és szépen rásimítgatjuk.
Ezután szükségünk lesz két kicsi fehér körre, és köré két szürke karikára a szemüvegéhez (én egy kisebb és egy közepes pogácsa szaggatót használtam). A szürkéből még két párnácska alakú formát is készítettem, a szemüveg két szélére, és két pici kört a szeme közepének. Ezután a sárgából elkészítettem oldalra a kezét, ehhez két kis hengert készítettem. Majd a kék fondantból az elejére egy kis szalagot tettem a ruhájának, és a két kezét is ebből csináltam. (Egy kis darabra 4 bevágást csináltam, így formáltam az ujjakat).
Ezután a fekete fondantból két kis golyót tettem a szeme közepére, készítettem két gombot a ruhájára, és két szalagot a szemüvegéhez. 3 kis tüskeszerűség pedig a hajának készült. Az utolsó lépés a nagy mosolygós szájának a berajzolása :)
Happy Birthday Aniii! <3