Elkészítés:
Összekeverünk 1 tojást 20 dkg porcukorral, 1 tasak bourbon vaníliával vagy vanília kivonattal, 5 dkg Rama margarinnal, majd hozzáadunk 25 dkg lisztet és 1 tasak sütőport. Belekeverünk még egy kis tejfölt vagy natúr joghurtot. Egy fél tábla étcsokoládét feldarabolunk, és belekeverjük, illetve tetszés szerint aszalt gyümölcsöket, kandírozott citrushéjat, mazsolát, áfonyát keverünk bele, összesen kb egy fél marékkal.
Ezután kivajazzuk és lisztezzük az őzgerinc formát, és belekanalazzuk a tésztát. Különböző szilikon és muffin formákba öntve is nagyon jó. Néhány percig nagy lángon sütjük, majd közepes lángon kb. 20-30 percig sütjük. Ha őzgerinc formába tesszük, nagyon oda kell figyelni a sütésre, mert sokszor kívülről már jónak tűnik, de a belseje még nyers, fogpiszkálóval tudjuk ellenőrizni, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor van kész.
Ha kihűlt a süti, csokival borítjuk a tetejét. Vízgőz felett felolvasztunk kb. egy tábla étcsokit egy evőkanál olajjal vagy kb. 10 g vajjal, és a süti tetejére kenjük. Különbözőképpen díszíthetjük.