Édes Ízek

Megédesítve az élet is szebb

Gyümölcskenyér

2016. január 28. 18:33 - Telek Mátrai Évi

fejlec.jpg

Elkészítés:

Összekeverünk 1 tojást 20 dkg porcukorral, 1 tasak bourbon vaníliával vagy vanília kivonattal, 5 dkg Rama margarinnal, majd hozzáadunk 25 dkg lisztet és 1 tasak sütőport. Belekeverünk még egy kis tejfölt vagy natúr joghurtot. Egy fél tábla étcsokoládét feldarabolunk, és belekeverjük, illetve tetszés szerint aszalt gyümölcsöket, kandírozott citrushéjat, mazsolát, áfonyát keverünk bele, összesen kb egy fél marékkal.

img_0774.JPG img_0775.JPG

Ezután kivajazzuk és lisztezzük az őzgerinc formát, és belekanalazzuk a tésztát. Különböző szilikon és muffin formákba öntve is nagyon jó. Néhány percig nagy lángon sütjük, majd közepes lángon kb. 20-30 percig sütjük. Ha őzgerinc formába tesszük, nagyon oda kell figyelni a sütésre, mert sokszor kívülről már jónak tűnik, de a belseje még nyers, fogpiszkálóval tudjuk ellenőrizni, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor van kész.

img_0776.JPG img_0777.JPG img_0781.JPG

Ha kihűlt a süti, csokival borítjuk a tetejét. Vízgőz felett felolvasztunk kb. egy tábla étcsokit egy evőkanál olajjal vagy kb. 10 g vajjal, és a süti tetejére kenjük. Különbözőképpen díszíthetjük.

img_0784.JPG img_0785_1.JPG 20150222_135021_1.jpg
img_0119.JPG img_0122.JPG img_0121.JPG
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edesizek.blog.hu/api/trackback/id/tr868327008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása