Ezt a receptet kedves sógornőmtől, Hajnitól kaptam. Nagyon finom és könnyű elkészíteni, bár nekem így elsőre a kinézete nem lett tökéletes. :)
Ami kell hozzá: 50 dkg leveles tészta, 3 csomag vanília puding, 6 dl víz, 5 evőkanál cukor, 5 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A leveles tésztát 4 egyforma darabra vágjuk, deszkán picit nyújtunk rajta és villával megszurkáljuk, mert sütéskor buborék lesz benne.
180°-on kb. 10 percig sütjük, de nem kell pirosra sütni.
A krémhez elkeverem a három pudingport a cukorral, a vanília cukorral és egy kis vízzel. A maradék vizet felteszem melegedni, és ha forr, hozzáöntöm a pudingport, és sűrű pudinggá főzöm.
Ha kihűlt, beleöntöm az 5 dl habtejszínt és kemény habbá verem.
Egymásra tesszük a rétegeket. A legfelső réteget előre felkockázom, és úgy teszem a tetejére, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a tetejét pedig porcukorral megszórva tálaljuk.