Elkészítés:
Első lépésként én mindig a kávét főzöm le, mert nem baj, ha ez kicsit tud hűlni. Én két nagy adag kávét főzök, kevés cukorral, tejjel és két kávéskanál rum aromával ízesítem.
Ezután három tálra lesz szükség.
Az első tálba elkeverek 3 tojássárgáját 25 dkg mascarponéval (helyettesíthető sima natúr vajkrémmel is, bár én mascarponéval jobban szeretem), és 3 teáskanál cukorral. Egy kis kanál vanília kivonatot is adok hozzá.
A második tálba felverek 3 dl Hulala habtejszínt 2 tasak habfixálóval.
A harmadik tálba pedig a három tojásfehérjét verem fel 3 kiskanál porcukorral.
Ezután mind a három tálban lévő dolgot egybekeverem. Én az elsőbe teszem a másik kettőt, óvatosan beleforgatva, hogy a habok ne essenek nagyon szét.
Majd előveszek egy nagyobb üvegtálat, és az alját elkezdem a kávéval áztatott babapiskótával kirakni. Akkor jó a piskóta, amikor kicsit már puhára szívta magát, de még nem esik szét.
Ha végigraktam az alját, jön rá egy adag krém szép egyenletesen elsimítva, majd egy kis kakaóval meghintem a tetejét.
Ezt még egyszer megismétlem (vagy amíg el nem fogynak a hozzávalók), a tetejét pedig tetszés szerint díszítem csokireszelékkel, csokiszívvel, vagy bármi mással.
Nagyon könnyű és nagyon finom, érdemes kipróbálni!