Hozzávalók:
- 160 g sovány tejpor
- 60 ml víz
- 95 g vaj vagy margarin
- 85 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék + a panírozáshoz
- kb. 30 szem hántolatlan, egész szem mandula
A margarint felolvasztjuk kicsit, a tejport összekeverjük egy tálban a 80 g kókuszreszelékkel, a vizet és a porcukrot pedig egy edényben feltesszük főni.
Ha felforrt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kókuszos tejport. Ha elkevertük, hozzáadjuk a vajat is. Az egészet jól összekeverjük, és kicsit hagyjuk hűlni, hogy a vaj szilárduljon.
Ha már jól formázható a massza, kis félkört mintázunk belőle, aminek a közepébe teszünk egy szem mandulát. A mandulát körbevonjuk a masszával úgy, hogy kis golyót kapjunk.
A kész kis golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk, és kész is vannak a kis Raffaello golyók.
Én viszont ezt még kicsit megvariáltam. :) A tészta egy kisebb részébe kakaóport kevertem, így barna golyókat is kaptam. Vízgőz felett felolvasztottam egy fél tábla étcsokit és egy fél tábla fehér csokit.
A fehér golyók egy részét, amit nem forgattam kókuszba, belemártogattam az étcsokiba, a barna golyókat pedig a fehér csokiba. Ezután néhány tetejét ellenkező színű csokival csurgattam le, néhányra pedig mandula szeleteket tettem, de ez rengetegféleképpen variálható.
Kész is vannak a Raffaello bonbon golyók: