Édes Ízek

Megédesítve az élet is szebb

Eclair fánk

2016. január 28. 19:06 - Telek Mátrai Évi

fejlec2.jpg

Elkészítés:

Egy kis lábasban felteszünk 8 dkg vajat, hozzáöntünk 1,5 dl hideg vizet, 1 teáskanál cukrot és egy csipet sót. Addig melegítjük és kevergetjük, amíg elolvad a vaj, és szép egyenletes lesz, majd hozzáadunk 10 dkg lisztet.

img_0768.JPG img_0769.JPG img_0770.JPG

Addig keverjük még tűz felett, amíg a tészta szépen egybeáll, majd levesszük a tűzről. Beleütünk egy tojást, kézi habverővel szép simára keverjük, majd szép sorban még három tojást adunk hozzá, közben elkeverve.

Ha benne van mind a 4 tojás, és egyenletesen elkevertük a tésztánkat, akkor kicsit hűlni hagyjuk, addig előkészítjük a tepsit, és kibéleljük sütőpapírral. A tésztát habzsákba tesszük, és a sütőpapírra hosszúkás csíkokat nyomunk, kb. 10 cm-eseket, köztük néhány cm helyet hagyva. Ezután fél órán át pihentetjük.

img_0771.JPG img_0772.JPG img_0773.JPG

Előmelegítjük a sütőt 220°-ra, és ha letelt a fél óra először 10 percig 220°-on sütjük, majd levesszük 180°-ra. 20-30 perc alatt készül el, de az ajtót nem szabad nyitogatni mert akkor összeesik a tészta. Ha kész, kivesszük és félbevágjuk a tésztákat.

Habot készítünk a közepébe: 2 dl Hulalát felverünk, ha már kemény a hab, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot és egy habfixet, ezt habzsákba töltjük, és mindegyik tésztának az aljára nyomunk belőle.

img_0778.JPG img_0779.JPG img_0780.JPG

Ezután gőz felett felolvasztunk egy tábla étcsokit. Öntünk hozzá 50 ml vizet és hozzáadunk 10 g vajat, elkeverjük, és ha a csoki teljesen felolvadt, a fánkok tetejét belemártogatjuk.

img_0782.JPG img_0783.JPG

Könnyű, finom és egész gyorsan kész, érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edesizek.blog.hu/api/trackback/id/tr938327102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása