Elkészítés:
Egy kis lábasban felteszünk 8 dkg vajat, hozzáöntünk 1,5 dl hideg vizet, 1 teáskanál cukrot és egy csipet sót. Addig melegítjük és kevergetjük, amíg elolvad a vaj, és szép egyenletes lesz, majd hozzáadunk 10 dkg lisztet.
Addig keverjük még tűz felett, amíg a tészta szépen egybeáll, majd levesszük a tűzről. Beleütünk egy tojást, kézi habverővel szép simára keverjük, majd szép sorban még három tojást adunk hozzá, közben elkeverve.
Ha benne van mind a 4 tojás, és egyenletesen elkevertük a tésztánkat, akkor kicsit hűlni hagyjuk, addig előkészítjük a tepsit, és kibéleljük sütőpapírral. A tésztát habzsákba tesszük, és a sütőpapírra hosszúkás csíkokat nyomunk, kb. 10 cm-eseket, köztük néhány cm helyet hagyva. Ezután fél órán át pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 220°-ra, és ha letelt a fél óra először 10 percig 220°-on sütjük, majd levesszük 180°-ra. 20-30 perc alatt készül el, de az ajtót nem szabad nyitogatni mert akkor összeesik a tészta. Ha kész, kivesszük és félbevágjuk a tésztákat.
Habot készítünk a közepébe: 2 dl Hulalát felverünk, ha már kemény a hab, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot és egy habfixet, ezt habzsákba töltjük, és mindegyik tésztának az aljára nyomunk belőle.
Ezután gőz felett felolvasztunk egy tábla étcsokit. Öntünk hozzá 50 ml vizet és hozzáadunk 10 g vajat, elkeverjük, és ha a csoki teljesen felolvadt, a fánkok tetejét belemártogatjuk.
Könnyű, finom és egész gyorsan kész, érdemes kipróbálni!